SZÜRET

2017.09.18. 10:48

Hetedik szüreti felvonulás és mulatság Perenyében

Szeptember 16-án hetedik alkalommal indult útjára a szüreti felvonulás a településen.

Civil Tudósítonktól

A kultúrház udvarán zajlott a hagyományos lopófa verseny Fotó: Pongrácz Patrik

Kisbíró, Bíró és Bíróné, magyar lányok, jágerek és jágerlányok, kis- és nagyfröccs, jósok, cigányok és megannyi felvonuló gyülekezett szokás szerint a felső buszmegállóban. A délutánt az Aranyhíd Óvodások műsora nyitotta, majd az Ispiláng és Kópic csoportok néptáncosai csalogatták táncba a kíváncsi vendégeket.

Fotó: Pongrácz Patrik

A színvonalas produkciót követően kisbíró dobolta ki a felhívást és egyben útjára indította a felvonulást. Lovas fogat, „Thomas a gőzmozdony”, Ízirájder, a „Perenyei Kemények” kísérték a mintegy 150 fős, vidám vendégsereget, akiket Fortuna sajnos az idén sem fogadott kegyeibe. Bár a tervezett útvonalat nem sikerült végig bejárni, a jókedvet a rossz idő sem törte meg: a mulatság a kultúrházban táncházzal folytatódott, ahol a perenyei háziasszonyok és borosgazdák által készített finomságokkal látták vendégül a résztvevőket. Miután elállt az eső, régi hagyomány szerint a szüreti „lopás” sem maradhatott el, a napot pedig fergeteges szüreti bál zárta.

Imre Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!