Karácsony

2017.12.19. 09:37

Karácsonyi szeretet, csend és béke költözött a szívekbe Acsádon

Karácsonyi szeretet, csend és béke költözött a szívekbe Acsádon december 16-án délután, a falu Csupaszív karácsonyi ünnepségén.

Civil Tudósítónktól

Nemescsói Betlehemesek Fotó: Bauxberger Kata

A falu karácsonyfáját és a betlehemet már a Mikulás közeledtére felállították a katolikus templom előtti téren. Az ünnepség előtt szentmise volt a templomban, ezt követte a karácsonyi műsor Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester ünnepi köszöntőjével. Ady Endre „Karácsonyi rege” című versének előadása után az adventi koszorún is kigyúltak a fények: a béke gyertyáját Kalincsák Balázs lelkész, a hit gyertyáját Zakó Jenő plébános, a szeretet gyertyáját dr. Kiss Patrik megbízott jegyző és a remény gyertyáját Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester asszony gyújtotta meg.

Gyertyagyújtás
Fotó: Bauxberger Kata

Az acsádi Mézeskalács Óvoda gyermekei kedves karácsonyi műsorral készültek a falu ünnepére. Őket a nemescsói betlehemesek előadása követte, a legszebb karácsonyi dalokat a falu lakossága velük együtt énekelte.

 

Mézeskalács Óvoda gyermekeinek műsora Fotó: Bauxberger Kata
Nemescsói Betlehemesek
Fotó: Bauxberger Kata

Ezt követően a gyermekek csillagszórót, és szaloncukrot, a falu lakossága pedig a helyi lányok, asszonyok által készített ajándékot kapott. A bögrékbe a forralt bort vagy a forró teát az önkormányzat biztosította.

A falu lakosainak süteményei
Fotó: Bauxberger Kata

A helyi lakosok ajándéka a sok-sok, finomabbnál finomabb sütemény, tészta volt, melyet mindenki szívvel-lélekkel hozott az ünnepségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!