Civil

2018.01.16. 14:36

Alakulóban az Idősek klubja Felsőcsatáron

Húszan vettek részt a felsőcsatári idősek klubjának múlt vasárnap délutánra meghirdetett alakuló ülésén, ahol a jelenlévők egyöntetűen kinyilvánították a szándékukat a szervezet létrehozására.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Csatári László

December után most vasárnap immár a második találkozót tartották a kultúrházban annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a lehetőségeket, és bekapcsolódjanak a szervezésbe.

Mint Kratochvill Attila polgármester, a találkozó kezdeményezője elmondta, ő személy szerint évek óta szorgalmazza a klub megalakítását, ami most végre konkrét lépésekben is megnyilvánul. Hozzátette: az önkormányzat minden segítséget megad ahhoz, hogy a klub megalakuljon és működjön.

Fotó: Csatári László

A jelenlévők mindegyike örömmel üdvözölte a kezdeményezést, már csak azért is, mert többen közülük Szombathelyen már részt vesznek idősekből alakult klubok munkájában. Megfogalmazódtak ugyanakkor kritikus vélemények is azzal kapcsolatban, hogy manapság inkább bezárkóznak az emberek, mintsem másokat közelebb engednének magukhoz, és ez alól sajnos Felsőcsatár se kivétel. Tenni kell tehát azért, hogy ez megváltozzon, s lehet, hogy éppen az idősebbeknek kell példát mutatniuk. Erre jó lehetőséget kínál a klubszerű működés.

Fotó: Csatári László

Hozzáértők ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy bár pályázati támogatásban csak az egyesületi formában működő szervezetek részesülhetnek, egyelőre inkább a klubszerű működést kellene elkezdeni, s ha az sikeres lesz, a későbbiekben lehet gondolkodni egyesület megalakításáról. Viszont a klub előtt is ott a lehetőség, hogy csatlakozzon a megye csaknem negyven hasonló szerveződését összefogó egyesülethez, ami számos előnnyel járhat. A más településeken élő nyugdíjasokkal együtt mehetnek például kirándulni, színházba, bálba, emellett számos egyéb programba is bekapcsolódhatnak.

Fotó: Csatári László

Dr. Szabó Mihály egy tíz részből álló előadássorozatot ajánlott az érdeklődők figyelmébe, a főorvos kedvcsinálóként meg is tartotta Méltósággal megöregedni című előadását.

A jelenlévőknek egyelőre nem sikerült megtalálni azt a személyt, aki vállalná a klub vezetését. Mivel többen is azt jelezték, hogy újabb tagok csatlakozása várható, a klub hivatalos megalakítását és a vezető(k) megválasztását a következő összejövetelre halasztották. Ennek időpontja: február 2-a, péntek, este öt óra. Helyszíne pedig a kultúrház klubja.

Csatári László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!