„Jelenállapot”

2018.01.23. 10:10

Kereszty Gábor absztrakt megoldásait, többszörösen tükröződő képeit is kedvelik Ikerváron

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan nyílt fotókiállítás az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Házban.

Civil Tudósítónktól

Megnyitó Fotó: Pásti József

 

 

Ádám. Fotó: Pásti József
Állapot Fotó: Pásti József
Halász Judit portréja Fotó: Pásti József

Az eseményre rendkívül sokan, közel félszázan gyűltek össze az intézmény kiállítótermében. Dr. Kereszty Gábor budapesti születésű, immár harminc éve Sárváron élő állatorvos egy éven belül a második alkalommal mutatkozik be Ikerváron. Az elmúlt években több önálló kiállítása is volt Sárváron, Káldon, Ikerváron, Ostffyasszonyfán.

A közönség Fotók: Nagy Janzsó Alíz / Pásti József
Fotók: Nagy Janzsó Alíz / Pásti József

Kereszty Gábor a sárvári fotóklub aktív tagja, a Sárvárikum online kulturális magazin munkatársa. A Jelölt út című anyaga után most a Jelenállapot-tal kínált esztétikai élményt, és késztette töprengésre látogatóit. A kiállítás tematikus blokkokban mutatja be az anyagot. Bepillantást enged Kereszty Gábor utazási élményeibe is, amiből kitűnik Itália szeretete. Nem a klisés Olaszországot, hanem ennek mélyebb értelmét, a mindennapi életet láttatja, nem mindennapi helyszíneivel, az ember és a tér viszonyával. A bemutatott művészportrék sem szokványos, statikus beállított képek. A portréfotók, amelyek különböző technikákkal készültek, gesztusokat, emberi viszonyokat mutatnak be, részeket emelnek ki. A fekete-fehér, vagy visszafogott színvilágú, már-már monokróm színes képek együttes látványa megnyugtató a szemlélődő számára.

Megnyitó Fotók: Nagy Janzsó Alíz / Pásti József

Kereszty Gábor fényképezőgépe egyedien, páratlanul vetíti elénk a körülöttünk lévő világot, a JELENÁLLAPOTOT. Mint az a kiállítás megnyitóján is elhangzott, „ a képek készítője nagyon-nagyon szereti, élvezi, amit csinál, és gondosan ügyel a legapróbb részletre is. Rendkívüli igényességgel teszi mindazt, amit tesz. Az igényesség jellemzi nem csupán a témaválasztást, a professzionális alkotómunkát, de megtiszteli igényességével a látogatót is a bemutatott anyag dekorativitásával.”

Fotók: Nagy Janzsó Alíz / Pásti József

A kiállítás február 24-ig tekinthető meg a művelődési ház nyitva tartási idejében Ikerváron.

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!