kijáró

2018.02.19. 20:00

Muraszombati nyugdíjasok élményeiből születtek a Rába-vidéki pillanatképek

A muraszombati nyugdíjas egyesület Mozaik képzőművészeti szekciójának festményeiből nyílt kiállítás a Szlovének Háza (Hotel Lipa) kiállítótermében. A tárlat a hónap végéig látogatható.

Civil Tudósítónktól

Hirnök József, Angela Novak és Szukics Marianna a vendégkiállítás megnyitóján Fotó: Horváth R. László

Hirnök József, a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke szlovén népdalok felcsendültét követően köszöntötte mindazokat, akik eljöttek az Élet a Rába folyó mellett című kiállítás megnyitójára.

A szlovéniai, muraszombati nyugdíjas egyesület tagjai minden esztendőben egy-egy napot Szentgotthárd környékén töltenek, felfedezve a táj rejtett szépségeit.

Hirnök József, Angela Novak és Szukics Marianna a vendégkiállítás megnyitóján Fotó: Horváth R. László

Ezen alkalmaknak állít emléket az a tizenhat akrilfestmény, amelyeket a Mozaik festőművészeti szekció tagjai hoztak el Magyarországra – mondta el megnyitó beszédében Angela Novak, a nyugdíjas egyesület elnöke, aki egyúttal megemlékezett a tizenhárom esztendeje elhunyt Jože Vildről, az egyesület egykori elnökéről is. Az ünnepélyes megnyitót a Virág az őszben népzenei együttes muzsikája tette még emlékezetesebbé.

A szlovén kultúra napjához kapcsolódó tárlat február 28-áig tekinthető meg Szentgotthárdon, a Szlovének Házában.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!