Civil

2018.02.21. 11:19

Vendégül látták az időseket Bejcgyertyánosban

Idősek napi ünnepséget tartottak a közelmúltban a település felújított kultúrházában.

Civil Tudósítónktól

Mozolán Imre bácsi  és Fritz Lászlóné, Ilonka néni  kilencven évesek Fotó: Lendvai Róbert

Bár az Idősek Világnapja októberben van, Bejcgyertyánosban nem akkor, hanem az év elején tartják a köszöntést. Ennek gyakorlati oka van: szerencsére a helyi idős emberek nagy része erejéhez mérten aktív, sokat dolgoznak kiskertjeikben, a szőlőhegyen, a ház körül. Ősszel, a betakarítási munkálatok idején mindennél fontosabbak számukra ezek a tevékenységek. A január-február azonban viszonylag nyugalmas időszak, lehet kicsit pihenni, mulatni.

Mozolán Imre bácsi  és Fritz Lászlóné, Ilonka néni  kilencven évesek Fotó: Lendvai Róbert

Így volt ez ezen a februári vasárnapon is, amikor az önkormányzati képviselőtestület tagjai családjaik segítségével ünnepséget szerveztek a 65 év feletti lakosoknak. A helyi fiatalok, s a kemenesmagasi citera- és népdalkör műsora után jó magyaros pörkölttel, süteményekkel, italokkal látták vendégül az ünnepelteket. A hagyományokhoz híven köszöntötték a jelenlévő legidősebb hölgyet és urat is. Fritz Lászlóné, Ilonka néni és Mozolán Imre bácsi kilencven éves koruk ellenére jó egészségi állapotban, mosolyogva fogadták a köszöntést, s a jókívánságokat.

A rendezvény egyúttal a szépen felújított kultúrház avató-programja is volt, s Tóth András plébános úr az épület felszentelésével áldását adta a működésére, az ott tartandó rendezvényekre.

Péntek Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!