diákok a zöldben

2018.04.26. 07:00

A természet titkait fedezhették fel az iskolások az Őrségi Nemzeti Parkban

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság hagyományosan több, a nemzeti park területén lévő iskolát segít a természet titkainak felfedezésében. Erre kiváló alkalmakat jelentenek azok a jeles, emblematikus napok, amelyek sokakat a természet megismerésére csábítanak.

Civil/Kevy Albert

Hasznos tanítási nap a természetben Fotó: Kevy Albert / Civil

Az április 20-i, szombati munkanapon a tavasz lehelete több iskolát is kimozdulásra ösztönzött. Így a zalalövői általános iskolát is, ahol a 4-8. osztályok tanulói parkerdei környezetben tettek tanúságot rátermettségükről, természetismeretükről a Madarak és fák napja apropóján.

Hasznos tanítási nap a természetben Fotó: Kevy Albert / Civil

A csapatokba szerveződött tanulók állomásról állomásra érve oldották meg az eddigi tudásukat felelevenítő, együttműködésre sarkalló feladatokat. Ugyanezen a napon az apátistvánfalvai általános iskola tanulói a Föld napja alkalmából az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság fenntartásában üzemelő Lápok Házához kirándult. Ott a lápok csodálatos világát bemutató interaktív kiállítás megtekintése mellett a pallósoros tanösvényen áthaladó játékos természetismereti terepi foglalkozás várta a gyerekeket.

A terepi ismeretszerzés, a kiváló, napsütéses időjárás egy újabb közösségnek nyújtott élményteli kikapcsolódást.

A jeles napokon szervezett élménydús programok a természetben átélt pillanat varázsán túl üzenetet is hordoznak. Mint ahogyan Seattle törzsfőnök egykori mondata is a Föld napja jelmondatává vált: „A föld nem az emberé, az ember a földé”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!