díjátadó gála

2018.06.22. 08:00

Szlovén nemzetiségi diákokat ismertek el

Rába-vidéki általános iskolai tanulók is részt vettek azon a díjátadó gálán, amelyet a Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ a Pest Megyei Kormányhivatal dísztermében rendezett.

Civil/HRL

A felkészítő tanárokat is díjazták Fotó: SZNSZK

 

A felkészítő tanárokat is díjazták Fotó: SZNSZK

– A nyolc nyelvterületen meghirdetett nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint népismeret versenyeken több mint ezer tehetséges nemzetiségi tanuló indult. A gálán a 19 verseny legjobbjai vehették át díjaikat, köztük öt szlovén nemzetiségi tanuló. Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló külön is gratulált a szentgotthárdi Vörösmarty Gimnáziumban tanuló Doszpot Dórának, az apátistvánfalvi általános iskolában tanuló Kósik Bernadettnek, Takács Rita Rebekának, Soós Jakab Áronnak és a felsőszölnöki Nagy Elizának. Ajándékcsomaggal is meglepte a diákokat. A felkészítő tanárok munkáját is elismerték. Képünkön a díjazottak tanáraikkal és Ropos Mártonnal, az Országos Szlovén Önkormányzat elnökével és Kissné Köles Erikával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!