Szerető családban ünnepelhetett

2020.07.21. 07:00

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Szergényben Irma nénit

Családja mellett az önkormányzat is köszöntötte a napokban a kilencven esztendős Buzás Endréné Irma nénit.

Civil/Pörneczi Tamás

Buzás Endréné, Irma néni Piri Balázs polgármesterrel

Fotó: VN/Pörneczi Tamás

Az április 12-ei telefonos gratuláció után a közelmúltban – a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldását követően – személyesen is köszöntötte szergényi otthonában Buzás Endréné Irma nénit kilencvenedik születésnapja alkalmából Piri Balázs polgármester és Vörös Andrea jegyző.

Az ünnepelt elmondta, hogy szerető, gondoskodó család veszi körül. Sok örömteli pillanatot, de sok megpróbáltatást is átélt kilencven éve alatt.

Buzás Endréné, Irma néni Piri Balázs polgármesterrel
Fotó: VN/Pörneczi Tamás

Leánykorában dolgozott Budapesten és a helyi tanácson is. Férje is helybeli volt, 58 évig éltek boldog házasságban. Két gyermekük született. Irma néni család­anyaként már a háztáji gazdaságban tevékenykedett, nevelte gyermekeit és gondozta idősödő apósát, anyósát, helyben lakó szüleit. Manapság már a mozgás nehezére esik, ezért vele élő lánya gondoskodik róla. Fia, menye, unokái és húga is gyakran látogatja. Szellemileg igyekszik karban tartani magát.

Tartalmas életet él a mai napig. Érdeklődik a világ dolgai iránt. Naponta elolvassa a megyei lapot, a tévében a régi magyar filmeket és az evangélikus istentiszteleti közvetítéseket szokta megnézni. A rádióban is gyakran hallgat nótákat. Rövidebb, romantikus regényeket olvas szívesen és a rejtvényfejtés is a napi agytorna részét képezi.

Hosszú életéről így vallott: – Szerető családban élek, jó géneket örököltem és az erős hitem is sok nehézségen átsegített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!