Kőszegről tekertek le a hármas határig

2020.09.10. 07:00

Nemzeti parkokon át túráztak a bringások

Az elmúlt hétvégén különleges kalandba vágott bele a Kőszegi Kerékpáros Egyesület (KKE) nyolc bringása. Kőszegről három nap alatt tekertek le a szlovén–horvát–magyar hármas határig.

Civil/Kőszegi Kerékpáros Egyesület

Szentgotthárdnál szálltak vízre a kőszegi kerékpárosok, Magyarlakig eveztek Fotó: VN/KKE

Ez a túra most nem a bringás sportteljesítményről szólt, hanem a határtérség csodás természeti környezetének felfedezéséről. – Ez a különleges világ 20–40 kilométerre van tőlünk, és rá kellett döbbennünk, hogy nem ismerjük ezeket a közeli helyeket – mondta el Katona Szilveszter, a Kőszegi Kerékpáros Egyesület elnöke. Az első nap legnagyobb kihívása a Vashegyre feltekerés volt, ahol direkt termő szőlőkből készült Uhudler volt a jutalma a csúcsra érőknek. A Pinka-völgyében, Bildeinben a Határélmény úttal ismerkedtek, majd Moschendorfban és Heiligenbrunnban a térségi borkultúrát fedezték fel. A második nap a Rábán evezéssel indult.

Szentgotthárdnál szálltak vízre a kőszegi kerékpárosok, Magyarlakig
eveztek Fotó: VN/KKE

Szentgotthárdtól Magyarlakig a WeKing Egyesület katamaránján az Őrségi Nemzeti Park természetvédelmi őre mutatta be a folyó élővilágát. Máriaújfaluban gyors felfrissülés, majd időutazás Apátistvánfalván a Határőr Emlékhelyen és Pityerszeren az Őrségi Népi Műemlékegyüttesnél.

A harmadik napon az Őrségből a Kerka-völgyébe tekertek át a bringások. Lentiben kisvasútra szálltak és Csömödértől a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre kalauzolta a csapatot egészen a Muráig.

– A túra előkészítéséhez rengeteg segítséget kaptunk a PaNaNet hálózati partnerektől. Azt is elárulták, hol lehet jót enni, hol mérnek jó bort, vagy hol lesz éppen falunap – mondta Katona Richárd.

Civil/Kőszegi Kerékpáros Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!