Civil

2015.08.07. 13:48

4 tipp bevásárlás előtt

Szombathely - Mielőtt elindulnánk tanszereket vásárolni, néhány hasznos tanácsot érdemes lehet megfogadnunk!

Peresznyákné Zsoldos Csilla

Egy kedvelt szombathelyi írószer és papírüzletben járva az iskolába szükséges kellékek széles választékával találkoztunk. László Andrea és Raffai Csilla eladói tapasztalatai alapján a vásárlási láz azonban még nem kezdődött el, idén is augusztus utolsó illetve szeptember első hetére várható. Továbbra is népszerűek a mesehősökkel díszített termékek, a márkás hátizsákok, jobb minőségű ceruzák.

Az íróeszközök megvásárlásánál a vevőknek nemcsak az ár a fontos, a minőséget is előnyben részesítik. A hercegnős, rajzfilmfigurás táskák az idén is keresettek, a füzetek és tolltartók közül is jellemzően mesefigurás vagy sportcsapatos termékeket választanak a vásárlók. Az egyedi figuráknál az utóbbi évek slágere, a Barbie veszített népszerűségéből, a legtöbben a Monster High-os és Star Wars-os iskolai felszereléseket keresik. Az árakat megnézve kiderül, tudatosan kell költekezni: egy jó minőségű töltött tolltartót, ami minden szükséges kiegészítőt tartalmaz, kapni már 2400 forintért, de a mesefigurás már közel 5 ezer forintba kerül. Egy iskolatáska átlagosan 10-12 ezer forintba kerül, de lehet már 5-6 ezerért és akár 25 ezerért is vásárolni. Ahol egyszerre több gyereket kell beiskolázni, ott fejenként kell ezekkel az összegekkel számolni.

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot is a beszerzésre készülő anyukáknak.

1. Már az iskolakezdési akciók elején nézzünk körül! Augusztusban még bőven van időnk a tanszerek megvásárlására, ekkor még szélesebb a választék és többféle kiszerelés közül választhatunk.

2. Csak a legszükségesebbeket vegyük meg! A tanév közben folyamatosan pótolhatjuk a hiányzó darabokat, így nem terheli egyszerre olyan nagy összeg a családi költségvetést.

3. Kerüljük el az iskolai keveredéseket, írjuk bele mindenbe a gyermek monogramját!

4. Iskolatáskából lehetőleg tartós darabot vásároljunk, így több évig is kiszolgálja gyermekünk igényeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!