Civil

2016.10.26. 09:51

A hetedik Sartoris nap Kőszegdoroszlóban

Kőszegdoroszló - A Sartoris Szeretetszolgálat az idei évben Kőszegdoroszló község faluházában rendezte meg az immár hagyománnyá vált idősek napját .

Civil Tudósítónktól

A 2009 óta működő intézmény a hetedik rendezvényét tudhatja maga mögött. Az érdeklődők száma évről évre emelkedik, így az idei évben 11 településről, megközelítőleg 90-100 fő vett részt az eseményen. A kőszegi és a szombathelyi kistérségek gondozottjait a Szeretetszolgálat kilenc gondozója és a falugondnoka segíti nap, mint nap. Nagy öröm volt, hogy az idősek közül az idei esztendőben is sokan el tudtak jönni az alkalomra, ahol lehetőségük nyílt egy jót beszélgetni a rég nem látott ismerősökkel, vagy csak egy kicsit kimozdulni a megszokott életvitelükből.

Fotó: Kendik-Kovács Ildikó

A meghívott vendégek között voltak a Szeretetszolgálat ellátási területén működő szociális intézmények vezetői, képviselői és számos település első emberei is. Az időseknek szóló rendezvényen Kalincsák Balázs, az intézmény igazgató-lelkésze tartott előadást. A lelkész úr egy év külföldön töltött munkásságának eredményeként a résztvevők elutazhattak egy rövid időre Svájc gyönyörű tájaira, bepillantást nyerhettek az ott élő emberek mindennapjaiba. Az előadás fő tanulsága az volt, hogy ugyan e távoli országban minden adott egy anyagilag gondtalan, itthoni szemmel mérve fényűző élet kialakítására, azonban az ott élők mégsem boldogok igazán. Sajnos a legtöbb ember magányosan tölti mindennapjait, senki sem nyitja rájuk az ajtót. Talán igaz a mondás, a pénz nem boldogít, hiszen sokkal jobb, ha van kihez szólnunk, megbeszélni a mindennapok terheit szeretteinkkel, barátainkkal.

Az igazgató előadását követően közös ebéddel, illetve beszélgetéssel folytatódott a rendezvény.

A Sartoris nap az idei évben sem jöhetett volna létre az emberek összefogása, a sok támogatás és felajánlás nélkül.

A Szeretetszolgálat dolgozói örömmel fogadták a pozitív visszajelzéseket és külön öröm volt számukra, hogy mindenki jól érezte magát, sokan meghatódva, feltöltődve térhettek haza. Az idősek a következő mondatokkal köszöntek el a rendezvény szervezőitől: „Örülünk, hogy itt lehettünk! Találkozunk jövőre is”!

Kendik-Kovács Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!