Civil

2016.07.04. 12:51

A mese folytatódik - Egy mozgássérült fiatal a Pannónia-Ringen

Ostffyasszonyfa - Csaknem egy hónapja adtunk hírt Balázsról, akinek álma az autóversenyzés, eljutni a Forma-1 világába. Május végén a mozgássérült fiatal versenyautóba ült, most a Pannónia-Ringen szurkolt végig egy gyorsasági futamot.

Civil Tudósítónktól

A kerekes székben ülő fiatalember környezetében élő felnőttek és osztálytársak hitték, hogy ha sokan tesznek együtt Balázs álmáért, akkor az megvalósul. Június végéhez közeledve egy kulturális és jóléti alapítvány közreműködésével a mozgássérült fiatal gyorsasági versenyautóba ülhetett (amelynek neve mese), nagyon közel érezve magát álmaihoz. Akkori gondolatainkat azzal zártuk, hogy reménykedünk, hamarosan a folytatásról számolhatunk be, ami nemrégen bekövetkezett.

Fotó: Baráti Zsolt, Bangó Mária

Néhány nappal ezelőtt egy versenyző csapat meghívta Balázst a Pannónia Ringre, egy autós gyorsasági országos bajnokságra, ahol a versenyre való felkészülés pillanatait együtt élhette meg a csapattal. A boxutca hangulata, a versenyző csapat közvetlensége, barátságossága gyakran csalt mosolyt a visszahúzódó fiatalember arcára, aki ezzel élete egyik legnagyobb élményét kapta.

Balázs végigszurkolta a délelőtti futamot. Lelkesedése később szerencsét hozott a csapatnak - Balogh Zsolt autóversenyző a délutáni futam után a dobogó 3. fokára állhatott.

A versenyző team tagjai felajánlották Balázsnak, hogy máskor is szívesen vendégül látják. A MOA Alapítvány eközben tovább szövi ennek a csodálatos mesének a szálait a Forma-1 irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!