Civil

2015.05.06. 08:43

A rábapatyi diákok el tudják jelelni a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt – Az esélyegyenlőségi napon tanulták meg

Rábapaty - Esélyegyenlőségi napot tartottak az Arany János Általános Iskolában. A gyerekek megismerkedtek a segítőkutyák munkájával és a jelnyelvvel is.

Civil Tudósítónktól

A rendezvény a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport bemutatójával kezdődött. Ezt követően a tanulók forgószínpadszerűen vettek részt az egyes helyszíneken rendezett programokon: előadásokat hallgattak, megismerkedtek a segítőkutyák feladataival, a sötétszobában megtapasztalhatták, milyen lehet egy látássérült élete, a focipályán kerekes székes akadálypályát rendeztek be számukra a Mozgássérültek Aktív Egyesületének tagjai, sőt a kerekes székes kosárlabdázást is kipróbálhatták. Jelnyelvi jelekkel ismerkedtek, és megtanulták jelekkel tolmácsolni a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt is.

A nap zárásaként Báró, a segítőkutya és Mesterházy Zsolt bemutatót tartottak. A kutya cipelte a bevásárlókosarat, felvette a földről a pénzt és hozta gazdája cipőjét. A programot a Rolling Country Tánccsoport műsorszáma zárta.

Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Várkonyi Gyöngyi sárvári tankerületi igazgató és Dugovics Balázs, Rábapaty polgármestere.

A program keretében a rábapatyiak vendégül látták a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulóinak egy csoportját és kísérőtanáraikat, valamint a helyi óvoda nagycsoportosait is.

A témanap megvalósításában közreműködő vendégek voltak: a Mozgássérültek Aktív Egyesületének tagjai, Báró, a segítőkutya, a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport, a Máltai Szeretetszolgálat Jelnyelvi Tolmács Szolgálatának munkatársai, Bősze György és segítőkutyája, Berci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!