Rengeteg az újítás

2018.09.03. 15:32

A tanévnyitóra újjászületett a csehimindszenti iskola

Gyönyörű, napsütéses időben nyitotta meg a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola megújult arculatával a 2018-19. tanévre kapuit.

Civil tudósító

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

László Jánosné igazgató asszony nyitó beszédében üdvözölte az iskola tanulóit, elsősorban a legapróbbakat, az első osztályba lépőket, akiket leendő osztályfőnökük, a hagyományhoz híven, kis ajándékkal várt.

Külön tisztelettel köszöntötte a polgármestereket, jegyzőt, az esperes urat és a nyugdíjas kollégákat, akik részt vettek a rendezvényen.

Fotók: Gaálné Pápai Viktória

Büszkén beszélt arról, hogy az iskola nemcsak kívülről, hanem belülről is megújult. Az épület egészében új villanyhálózatot építettek ki. Az osztálytermekbe az új szekrények mellé új tanulói székek, asztalok és öltözőszekrények érkeznek majd. A diákok nagy örömére a sportudvar októberre már felölti végleges formáját: a futballpályán, a futópályán túl kültéri játékok – egyensúlyt fejlesztő, fittnesz eszközök, padok – tarkítják majd a területet.

Nem csupán a külleme változott az iskolának, hanem a tanítási módszer is fejlődött egy új, hatékony úgynevezett Komplex Instrukciós Program bevezetésével. Vas megyében elsőként a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola kapott lehetőséget egy pályázat elnyerésével, hogy alkalmazza a módszert. A program keretében a diákok megtapasztalhatják a speciálisan szervezett csoportmunka előnyeit. A csoportmunka ugyanis megadja mindenkinek az esélyegyenlőséget, hiszen a tanulóknak minden szerepben teljesíteniük kell és a csoportmunkára mindig egyéni feladat épül.

Igazgató asszony a tanévnyitó alkalmával köszöntötte a 25 éve pedagógusként helytálló Vajda Tibor tanár urat és a 25 éve iskolai közalkalmazottként dolgozó Nagy Gyuláné, Ica nénit.

Idén a diákok szemében sem volt olyan rossz ötlet, hogy igazgató asszony, zárszóként, az új tanévet megnyitotta. Ilyen csodás tanulói környezetben már csak koptatni kell azokat az új padokat és „belakni” a vadonatúj sportudvart.

Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!