Civil

2016.02.14. 20:38

A tragédiák ellenére is: a rock örök! - Könnyek és tombolás a hegyfalui APEX-emlékkoncerten

Hegyfalu - Ötödik alkalommal szervezték meg szombaton este Hegyfalun az APEX-emlékkoncertet.

Civil Tudósítónktól

1981-ben a „néhai" tüdőgyógyintézetből indult az eredeti banda, hiszen minden korosztályban születnek megszállottak, akik vallják: a rock örök.

Gerbert Ottó (Kistoti), tanult zenész, Kondor Árpi, Hargitai András (gitár) és Varga Zsolt (dob) is így volt ezzel. Persze, egy banda sem lehet technikus nélkül, Kondor Zoli (Prof), az erdő szerelmese, az elmaradhatatlan fázisceruzával, forrasztópákával varázsolta működővé a nem igazán profi szerelést.

Czirók András, Hargitai András

Amikor kinőtték a Szani klubját, beköltöztek a művelődési ház szabad klubhelyiségébe, és próbáltak, próbáltak, próbáltak - a környéken lakók nem mindig őszinte örömére...

Jöttek-mentek énekesek, Dancs Szabolcs (Szaki), Körös Erika, Járfás Melitta, de a banda, az APEX nem változott. Aztán jöttek a fellépések, a legemlékezetesebb talán a Magyarországon is végigsöprő csernobili esőben, május elsején, a hegyfalui malomnál, majdnem ezer ember előtt.

Hátul a dobnál Varga Zsolt, első sor, balról jobbra: Czirók András, Mozsár Bálint, Csóka Gábor

És jöttek a komoly barátnők, akikből feleség lett, majd gyerekek születtek... egyre nehezebben jöttek össze a próbák, megcsendesedett a világ az APEX  háza táján.

Aztán jöttek a tragédiák: autóbalesetben, vétlenül meghalt Kondor Árpi és az édesapja. Árpi két karonülő gyerkőcöt és súlyosan sérült feleséget hagyott maga után. Kondor Zoli is teljesen váratlanul, szívrohamban hunyt el, édesanyját, édesapját hagyva el nem múló gyászban. És Gerbert Ottó... hosszú betegség után. És hosszú csend... virágok a temetőben...

Balról jobbra: Halász Borbála, Hargitai László, Varga Zsolt, Hargitai András, Kondor Gábor, Czirók András

De  a rock örök: Varga Zsolt fia egyszer csak dobokhoz ült. Kondor Árpié gitárhoz nyúlt, és  persze Hargitai Laci fia sem maradhatott ki a csapatból. Csatlakozott a bandához Czirók András, Mozsár Bálint, Csóka Gábor, az APEX nyomdokaiba lépve megalakult a Galeri. A „nagy öregek" a színpad szélén ülve – talán sóvárogva – hallgatták az egyre tisztábban szóló nótákat... és beálltak. Eleinte egy-egy számra, persze, aztán jött a nosztalgia, az „elmentek" emléke... és megszületett az első emlékkoncert.

Hátul a dobnál Varga Zsolt, háttal Gerbert Ottó, Hargitai László, Dancs Szabolcs, Kondor Árpád

Öt éve már... és azóta, így februárban összejönnek a barátok, családtagok, a környező és távolabbi települések fiataljai – bulizni, az idősebbek pedig nosztalgiázni, és emlékezni. Így volt ez szombaton este is. A hazai Ndrew's Acoustic – őt két vendég, a Red Rockets, a Lost Dreams követte. A Galeri, végül Halász Borika és az APEX zárta az emlékkoncertet. A több mint százfős közönség – régi rockerszokás szerint - hajnalig csápolt a jobbnál jobb számokra. Mert a rock örök.

Szöveg és fotó: Kálmán József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!