Szakmára fel!

2020.03.02. 07:00

A vasi fiú édesapja munkáját (is) népszerűsíti videopályázatában

Nagy Levente, a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola végzős tanulója kutatómunkájának és persze édesapjának köszönhetően elkészítette első videoprojektjét, melynek a Szikvizikum címet adta.

Civil/Horváth R. László

Nagy Levente szinte mindent tud a szikvízről

Fotó: VN/Horváth R. László

– A mozgóképdolgozat a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat által meghirdetett, Szakmára fel! videoklipversenyre készült – árulta el a kitűnő tanuló, aki apukája mesterségének köszönhetően szinte mindent tud a szikvízről.

Nagy Levente szinte mindent tud a szikvízről
Fotó: VN/Horváth R. László

A szlovén gyökerekkel rendelkező ifjú legény azt is elmondta, hogy Magyarországon 1826-ban Jedlik Ányos kísérletezte ki a technikát, amikor a Győrbe szállított balatonfüredi ásványvizet szerette volna egy friss, mesterséges szénsavas vízzel helyettesíteni.

– Érdekelnek a különféle, immár majdnem elfeledett szakmák – mondta Levente, aki mintegy másfél nap forgatást követően szerkesztette meg a szódavíz gyártásáról szóló rövidfilmjét. A hétperces videót a kiíró honlapján történő regisztrációt követően lehet megtekinteni. Az értékelésre április 4-éig van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!