életút

2018.05.15. 10:30

„Álomvilág útján járok” – verseskönyv-bemutató a Hölgyklubban

Rajmon Ádám fiatal szombathelyi költő nemrég megjelent verseskönyvét mutatta be nagy sikerrel a TIT Hölgyklub közönségének; a címe: Életút.

Civil Tudósítónktól

Rajmon Ádám, Rajmon Zsuzsanna, Böröcz Tihamér

A szerző a kötetlen beszélgetés perceiben elmondta, hogy az irodalom iránti érdeklődése gyerekkorában kezdődött. Kezdetben meséket írogatott, és egy szerelem hatására születtek meg első versei.

Rajmon Ádám Fotók: Tátrainé Kulcsár Irén

Érzéseit, gondolatait költeményekben örökítette meg, majd csokorba fűzte őket, amelynek eredményeképpen tavaly megjelenhetett első verses gyűjteménye, a Lélekvirág. Olvasóitól számos kedvező véleményt kapott, amiből erőt merített a továbblépéshez, új és újabb versek írásához.

Ez év márciusában jelent meg a legújabb költeményeit bemutató „Életút” című verseskötete, szerzői kiadásban; a könyv első részében a Lélekvirágban már megjelent versek is olvashatók. A könyvborítót Magyar Krisztina tervezte, középen egy életfa látható, fontos jelkép a fiatal költő életében, a családot jelképezi, mely a gyökértől a lombig ér.

Rajmon Ádám és Rajmon Zsuzsanna

Versei a legszebb emberi érzelmekről vallanak: a szerelem, a boldogság, a hazaszeretet és a szomorúság hangja szólal meg költeményeiben, amelyek szerinte „csak úgy jönnek maguktól”, ritkán változtat rajtuk.

Az elhangzott verseket az érdeklődő közönség Rajmon Zsuzsanna kiváló tolmácsolásában hallhatta, az irodalmi délutánt Böröcz Tihamér (művésznevén Will Burn) énekes saját gitárkísérettel előadott dalai színesítették.

Rajmon Ádám, Rajmon Zsuzsanna, Böröcz Tihamér

Tátrainé Kulcsár Irén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!