mobilitási hét

2018.09.26. 18:01

Autó nélkül: egy nap a kerékpáros közlekedés jegyében

Az Európai Mobilitási hét végén autómentes napot tartottak Vasalján. Kerékpártúrát, kerékpárversenyt, játékos vetélkedőket, stratégiai játékokat, óriáscsúszdázást, kavicsfestést, rajzpályázatot hirdettek.

Civil Tudósítónktól

Mindenki kikapcsolódott Fotó: Gombásné Judt Magdolna

A kerékpártúrához a sportpályán gyülekeztek a résztvevők. Gombás Alajos polgármester pontosította az útirányt, felhívta a fi gyelmet a balesetmentes közlekedésre, beszélt a mobilitási hét lényegéről és a harmincfős csapat elindult a Himfai parkerdő és a tó irányába. Ötven perc tekerés után a helyszínen nagyon jó erdei levegő fogadta a résztvevőket. Egyórás pihenő után felfrissülve viszszaindult a csapat. A majdnem húsz kilométeres túra mindenki számára jó kikapcsolódást jelentett.

Mindenki kikapcsolódott Fotó: Gombásné Judt Magdolna

Délután a sportpályán folytatódott a program. A kicsiknek légvár, óriáscsúszda, a nagyobbaknak darts, foci, ügyességi kerékpárverseny, kapura rúgás, kosárlabda adott lehetőséget a megmérettetésre. A Hogyan közlekednél az óvodába, iskolába, környezettudatos módon? című rajzpályázaton tizenkét ötletes rajz született, alkotóik jutalmat vehettek át.

Civil/ Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!