Civil

2016.12.14. 16:18

Bemutatták a Gyöngyösmenti Tájegységi Értéktárat

Lukácsháza - December 9-én a lukácsházi Közösségi Házban adták át ünnepélyes keretek közt az UTÍRO Térségfejlesztő Egyesület szervezésében a Gyöngyösmenti Tájegységi Értéktárat és a településekről készült kiadványokat.

Civil Tudósítónktól

A Gyöngyösmenti Értéktár féléves munkával jött létre. A Földművelésügyi Minisztérium „Hungarikum" pályázatán elnyert 2 millió forintos támogatás biztosította az értékleltár létrehozásának anyagi fedezetét.

Fotó: Virág Zsuzsa

A rendezvényen Virág János, Lukácsháza polgármestere köszöntötte a programban lévő kilenc település (Cák, Gyöngyösfalu, Gencsapáti, Kőszegdoroszló, Kőszegpaty, Kőszegszerdahely, Lukácsháza, Nemescsó, Pusztacsó) polgármestereit, képviselőit, a helyi és tájegységi értéktár bizottságok tagjait, majd bemutatta a Tájegységi Értéktár létrehozásának körülményeit.

Fotó: Virág Zsuzsa

Ezt követően V. Németh Zsolt , az FM környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára ismertette a Hungarikum program országos és helyi és aktualitásait.

Fotó: Virág Zsuzsa

Bolfán Csaba, az UTÍRO Térségfejlesztő Egyesületének elnöke előadásában bemutatta a Gyöngyösmenti Tájegységi Értéktárat és a hozzá kapcsolódó helyi értéktárakat. Az előadást követően V. Németh Zsolt államtitkár átadta az elkészült kiadványokat a programban részt vevő települések vezetőinek és a Helyi Értéktár Bizottságok elnökeinek részére.

Virág Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!