lakossági fórum

2018.03.20. 10:01

Bővül a kerékpárút-hálózat Szentgotthárdon

A nyár elején kezdődhetnek a munkák, amelyek révén még szervesebben kapcsolódhat Szentgotthárd a nemzetközi kerékpárút-hálózathoz – ez is elhangzott a lakossági fórumon, amelyen bemutatták a tervet: biztonságos kerékpározásra alkalmassá teszik a városközponttól a rábakethelyi Brenner térig vezető útszakaszt.

Civil Tudósítónktól

Huszár Gábor polgármester, középen Tüske Zsolt ügyvezető, Kovács Ákos tervező Fotó: Horváth R. László

A település kerékpárforgalmi hálózatterve 2017 őszén készült el – tájokoztatta a jelenlévőket Huszár Gábor polgármester. Hozzátette: – A tervek elkészítésénél nagy hangsúlyt kaptak a szakemberek javaslatai. Az önkormányzata sikerrel pályázott, így mintegy 300 millió forintból újul meg a Brenner tér és a Kossuth-Tompa utcai csomópont közti teljes útterület. A Fenntartható kerékpárforgalmi fejlesztés Szentgotthárdon projektet támogatja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatósága.

Huszár Gábor polgármester, középen Tüske Zsolt ügyvezető, Kovács Ákos tervező Fotó: Horváth R. László

–Tüske Zsolt, a tervező cég ügyvezetője elmondta, az 1530 méteres szakaszon a jelenleg kétszer egysávos útszakaszon szélesítéssel tervezték meg a kerékpárutat. A szilárd útburkolat hat helyett nyolc méter széles lesz. Kovács Ákos tervező térképeken szemléleltette az elképzeléseket, amelyek szerint a kerékpárút építésével együtt az érintett szakaszon zárt csatornahálózatot hoznak létre, szintbe hozzák és egységesítik a kapubejárókat. Felújítják a járdákat és új autóbuszöblöket alakítanak ki. – Az EU-s és kormányzati forrásból a városnak ebben a ciklusban juttatott mintegy 2,5 milliárd forintos támogatás fontos része a kerékpárút – hangsúlyozta V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

– Nemcsak a szentgotthárdiak élet teszi komfortosabbá, biztonságosabbá, de jótékonyan járul hozzá a turizmus, a zarándokturizmus fejlesztéséhez is – folytatta.

Civil/Horváth R. László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!