civil

2017.11.14. 11:04

Magyar nótával, tánccal ünnepelték az időseket Meszlenben

November 11-én, szombaton köszöntötték az időseket a településen. Az előző évekhez hasonlóan most is minden szép korúnak személyesen vitték ki a meghívót az önkormányzat képviselői, és invitálták őket egy emlékezetes délutánra.

Civil Tudósítónktól

Fotók: Balázs Anikó

 


Fotók: Balázs Anikó

A résztvevőket egy kis ajándékkal fogadták, majd mindenkit a helyükre is kísértek. Őri Zoltán polgármester ünnepi beszéde nyitotta meg a mulatságot. Beszélt a szeretet fontosságáról, a megbecsüléséről, az összetartozásról és hogy milyen fontos szerepet töltenek be az idősek a társadalomban és a családok életében.


Fotók: Balázs Anikó

Szép, megható szavak és idézetek hangzottak el. Sokaknak „párás” lett a szeme a meghatódottságtól. Beszédének végén a faluvezető hosszú, egészségben gazdag boldog éveket és jó szórakozást kívánt.


Fotók: Balázs Anikó

A színpadra konferálták a Buccsi Rezedák néptánccsoportot, akik különböző tájak táncaival kalauzolták el a nézőket Magyarország vidékeire. Az immáron hat éve amatőr táncosokból alakult csoport tagjainak fontos a hagyományok megőrzése és a közönség szórakoztatása.


Fotók: Balázs Anikó

Ezután a finom vacsora következett. Szorgos kezek hozták sorban a finomabbnál finomabb ételeket. A leves és a főétel után a helyi asszonyok által sütött süteményeket szolgálták fel desszertként.


Fotók: Balázs Anikó

Amikor már mindenki jól lakott, az est fénypontja következett. Kossuth Gergő neve már nem ismeretlen a meszleniek számára. A kiváló előadóművész már korábban is elvarázsolta a falu lakóit, ahogyan tette ezt most is. A fiatal tehetség nem csak a Csillag születik szórakoztató műsorban, de számos színpadon is megmutatta magát, mostanában pedig az egyik zenecsatornán láthatjuk. Énekétől zengett a közösségi ház . Az időseknek járt a lábuk az asztal alatt, tapsoltak és néhányan még táncra is perdültek.


Fotók: Balázs Anikó

A jó hangulat ezután is folytatódott. Több falubeli zendített rá régi magyar nótákra és népdalokra. A mulatság késő estig tartott.

Balázs Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!