Civil

2016.12.19. 13:36

Családias a karácsony Csehimindszenten

Csehimindszent - Az adventi koszorú harmadik gyertyáját a Szépkorúak Karácsonya alkalmával gyújtotta meg Csehimindszent közössége.

Civil Tudósítónktól

Fukszberger Imre polgármester szívhez szóló megnyitóját követően az óvodások, és a Pöttyös Csoport iskolásai lelkesen tisztelegtek műsorukkal az eljövendő ünnep előtt. A műsor után falatozással és jó hangulattal zárult az este.

A negyedik adventi gyertya meggyújtását követően a Mindenszentek templomban kezdődött a falu karácsonya. Az ünnepségen hallhattuk Déri Péter esperes plébános meghitt szavait, a helyi asszonykórus karácsonyi dalcsokrát, illetve a Kalinkó Népdalkör műsorát. A betlehemi láng érkezése után a község főterén gyűlt össze a lakosság apraja-nagyja. Színpompás díszek kavalkádjában, beszélgetések, játékok közben, zsíros kenyérrel a kezükben, meleg teával, forralt borral próbáltak ellenállni a fogcsikorgató, hideg, téli estének, amely azonban mégis melengette a szíveket Karácsony küszöbén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!