Pályaválasztás

2018.04.24. 14:00

Szakmákkal ismerkedtek a csehimindszenti diákok

Pályaorientációs napot tartottak a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában. A kisdiákok és a nagyobb tanulók álmaikat követve, életútjukat fürkészve, elszántan vetették bele magukat az érdekes programok kavalkádjába.

Tersztyánszky Krisztina

A diákok rájöttek, hogy éppolyan nehéz elhúzni egy traktort, mint amilyen nehéz a mezőgazdasági munka. Fotók: Gaálné Pápai Viktória / Civil

Meglátogatták a helyi Poker Jeans Kft. dolgozóit. Láthatták őket munka közben és néhányuk lelkesen jelentkezett, hogy varrjon pár öltésnyit az üzemi varrógépen.

Volt traktorhúzó verseny, amely sok diák összefogásával nem is bizonyult olyan nehéznek, de vettek a tanulók KRESZ leckéket is.

A diákok rájöttek, hogy éppolyan nehéz elhúzni egy traktort, mint amilyen nehéz a mezőgazdasági munka. Fotók: Gaálné Pápai Viktória

Sok lelkes diák remekül helyt állt rollerrel, kerékpárral az iskola udvarára varázsolt, komplex akadálypályán.

A Csehimindszenti Poker Jeans Kft. telephelyén a gyerekek kipróbálhatták az üzem varrógépét pár öltés erejéig. Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A fodrászat és a műköröm készítés világában a lányok merülhettek el, közülük többen igazi frizurával távoztak a program után.A gyerekeknek lehetőségük volt megtekinteni a helyi Vízmű és a Szennyvíztisztító Telep épületét és környező részeit.

A diákok a Vízmű Csehimindszenti Telephelyén Fotók: Gaálné Pápai Viktória

Egészségügyi dolgozók segítették a diákokat a tudatos, egészséges életmód kialakításában. Vadászattal, természetvédelemmel foglalkozó szakember hívta fel a figyelmüket, hogy mindannyian lehetnek amatőr, kis természetvédők, hiszen mindenki felelős a környezet tisztaságáért, az élővilág kiegyensúlyozottságáért.

A diákok a Csehimindszenti Szennyvíztisztító Telepén, amelyet igazi látványosságként kezel a falu csodás melegháza miatt. Fotók: Gaálné Pápai Viktória

Mindannyian tervezik a jövőt és az iskola minden évben megadja ezzel a programsorozattal a lehetőséget – még a „Szakma Sztár” nevezetű rendezvényen való részvételre is Budapesten –, hogy a diákok, személyes adottságaikat kihasználva megvalósíthassák önmagukat az életben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!