feladat a Hermanosoknak

2018.05.23. 10:00

 Cseresznyét szedtek iskolatársaiknak

A Herman Ottó Szakgimnázium kilencedikesei a mezőgazdasági ismeretek tantárgy révén a gyümölcstermesztés alapjaival is megismerkednek.

Civil/ Szerdahelyi Török Miklós 

Feladat és szórakozás egyben Fotó: Szerdahelyi Török Miklós

 

Feladat és szórakozás egyben Fotó: Szerdahelyi Török Miklós

Feladatul kapták a diákok, hogy tervezzenek családok részére gyümölcstelepítési sorrendet május elejétől az ősz végéig, hogy mindig legyen friss, érett gyümölcs az idénynek megfelelően. A tanulók bogyósok, szőlő, cserjék és fák ültetését is tervezték a májusi cseresznyétől a naspolyáig, téli körtéig. Az elmélet mellé gyakorlati tapasztalatot is szerezhettek. Az egyik legkorábbi cseresznyefajta a münchebergi, amely még nem mézédes, nem mélypiros, csak „pirnyagos”, de már május első napjaiban megkóstolhatták a diákok és a tanárok. Az érettséginek köszönhetően több szabadidejük volt a kilencedikeseknek, ezért egy szép délután három vödör cseresznyét is szedtek kollégista- és iskolatársaiknak egy biokertben. Ami a fán maradt, az már a fiókákat költő madarak jussa lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!