Szamóca Színház

2018.06.12. 10:17

Csiperke, Csuporka, három nyúl és a kőszegi Meseverseny

Nagy feladatot vállalt magára a kőszegi Dr. Nagy László EGYMI Általános Iskolája a tanulásban akadályozott 7. és 8. évfolyamos diákok XLIII. Komplex Tanulmányi Verseny országos döntőjének megszervezésével. És még Csiperke és Csuporka is eljött.

Civil tudósító/Tengelics Edit

Szamóca Fotó: Schütz Péter

 

A fergeteges versenydélelőtt lebonyolítása után a tanulók szabadidős programjáról is gondoskodtak a szervezők. Délután egy könnyed, szórakoztató színházi előadást tekinthettek meg a vendégek a Szamóca Színháznak köszönhetően: a kétszemélyes társulat a verseny hallatán azonnal felajánlotta önzetlen segítségét. Csiperke és Csuporka nagy rutinnal szórakoztatott gyereket és felnőttet egyaránt. Mind a Csiperkét megszemélyesítő Fazekas Gábornak, mind a Csuporkát játszó Kozma Jucusnak vérében van a színház, a szórakoztatás. Személyiségük sokszínűsége és előadásuk humora is magával ragadta a közönséget. Együtt lélegeztek a gyerekekkel, köszönhetően annak is, hogy legújabb darabjuk, a Meseverseny interaktív előadás, amely Zelk Zoltán A három nyúl című versének alapján készült. Csuporka és a mindig értetlen Csiperke egy színházi társulattá alakította át a nézőközönség soraiból jelentkező gyerekeket, akiket beavattak még a kulisszatitkaikba is. A diákokon érződött, hogy jól érzik magukat a rájuk osztott szerepekben.

Szamóca Fotó: Schütz Péter

A szervezők azt szerették volna, ha a verseny ideje alatt felhalmozódott feszültséget a diákok valamilyen módon le is vezethetik, s mindemellett szép élményekkel gazdagodva térhetnek haza Kőszegről. Ehhez a Szamóca Színház, tehát Csiperke és Csuporka is hozzájárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!