Civil

2016.12.02. 12:42

Édesanyák és lányaik tárlata

Szombathely - Képzőművészeti kiállításnak és koncertnek adott otthont november 28-án a Brenner János Kollégium.

Civil Tudósítónktól

Mindkét esemény főszereplői a kollégista diákok voltak, akik tehetségükkel kápráztatták el a rendezvényen részt vevőket.

Fotó: Csákvári Tímea

A december végéig látható képzőművészeti kiállítást Tálas Józsefné kollégiumvezető köszöntője után Marton Katalin művésztanár nyitotta meg. A Baloghné Viski Eszter és Rajcziné Ale Andrea édesanyák és lányaik: Balogh Enikő és Evelin, valamint Rajczi Anna műveiből nyílt tárlat méltatásakor szívhez szóló adventi gondolatokat is hallhattunk a Brenner János Gimnázium tanárnőjétől. „Ami a szívből jön, a végtelenségből jön, s ami a végtelenségből jön, mindenkinek kincse. A szív művei halhatatlanok."- idézte Gárdonyi Géza szavait. Arra buzdította a kiállításon részt vevő fiatalokat, hogy találják meg, miben tehetségesek, és alkossanak saját maguk és társaik örömére, a közösség javára. Mert az „alkotásokban – legyen az zene, tánc, vers vagy bármilyen más kifejezési forma - az ember úgy érzi, megtisztul, felemelkedik, s ugyanilyen növekedés indul meg a befogadóban is."

Fotó: Csákvári Tímea

A megnyitó utáni komolyzenei koncert egy sikeres pályázat utolsó programja volt, melyet Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata írt ki a Szent Márton Emlékévéhez kötődő civil kezdeményezések támogatása címmel. A koncert a Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai és Császárné Flier Edit tanár szereplésével valósult meg.

Fotó: Csákvári Tímea

A tehetséges diákok többek között Paul Reade, Telemann, Jean- Marie Leclair, Chopin és Mozart műveket adtak elő, Kovács Bálint végzős növendék pedig – aki a hangszeres szereplésen kívül a koncert szervezését is vállalta - érdekfeszítő konferálással szórakoztatta a közönséget.

Fotó: Csákvári Tímea

A rendezvény után Császár István egyházmegyei kormányzó méltatta a fiatalokat, majd szerény agapéval várták a vendéglátók a résztvevőket.

Csákvári Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!