Civil

2018.06.05. 09:43

Elektromos zongorán tanulhatnak a jáki diákok

Még márciusban nagysikerű koncertet adtak a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tanulói, Koltai Zsófia tanárnő közreműködésével. A cél az volt, hogy a koncert bevételeinek felhasználásával egy hordozható elektromos zongorát tudjanak vásárolni. Az álom megvalósult.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Hargitai Veronika

- Álmodtunk egy nagyot. Közösen megvalósítottuk. Ma a mi zongoránkon folyt a zeneóra – mondta boldogan Zsófi néni. S valóban, a zeneterem mellett elsétálva csodás reneszánsz dallamok szűrődtek ki, furulya és zongora vegyesen. Belépve, jó érzéssel töltötte el a szemlélőt , ahogy a tanárnő és kis tanítványai önfeledten muzsikáltak együtt. Mások is kíváncsian kukucskáltak be a terembe.

Fotó: Hargitai Veronika

Az összefogás példája , hogy a jáki iskolának elektromos zongorája lett. Nagyon sokan segítettek. Több felajánlás is érkezett, pianínót és hangversenyzongorát is ajánlottak magánszemélyek. A szülői munkaközösség is harcba szállt a jó ügy érdekében. Az új elektromos zongora praktikus, mert könnyen lehet mozgatni, szállítani, ellentétben a hagyományos hangszerrel, s ha koncertre kerül a sor, miden nehézség nélkül juttatható el a zongora a megfelelő helyszínre, például a kultúrházba.

A hangszert már a nyilvánosság előtt is felavatták: megszólalt az idősek napköziotthonában a pedagógusnapi ünnepségen.

Weidinger Veronika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!