Karácsonyozás

2017.12.19. 09:02

Előkarácsony a kemestaródfai baba-mama klubban

Idén tavasszal alakult a baba-mama klub Kemestaródfán. Azóta már két előadást és két ringató foglalkozást tartottak. A szervezők most úgy döntöttek, hogy egy kis előkarácsonyi bulit szerveznek a gyerkőcöknek.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Szakonyi Eszter

Már kora délután megkezdődtek az előkészületek. Az önkormányzat által vett játszószőnyegre megszámlálhatatlan mennyiségű plüssfigura került, a gyerekek tudtak belőle válogatni kedvükre. Felállították a fenyőfát, aminek feldíszítése a gyerekekre várt. Az anyukák a teafőzés tudományában is jeleskedtek, miközben a kézlenyomatos molinót előkészítették.

Fotó: Szakonyi Eszter

Délután háromra megérkeztek a főszereplők, a gyerekek és rögtön birtokukba vették a szőnyeget és a játékokat. Kis idő múlva előkerültek a karácsonyi díszek, melyekkel a gyerekek lelkesen díszítették a fenyőfát, miközben halk karácsonyi zene szólt.

Fotó: Szakonyi Eszter

A fadíszítés után jó kis móka következett. A gyerekek kézlenyomatos molinót készítettek. A csöppségek jól tűrték, hogy összemaszatolták a kezüket, aminek következtében szép lenyomatok készültek az utókornak. A molinó a közösségi ház falát fogja díszíteni. Az alkotó munka után feltálalták a házi süteményeket és a forró teát. Ettek, ittak és játszottak a babák és mamák, egészen kora estig.

Fotó: Szakonyi Eszter

Jótékonysági célja is volt a foglalkozásnak. A szervezők felhívására a már megunt, kinőtt játékokat, baba- és felnőtt ruhákat elhozták az anyukák a foglalkozásra és felajánlották a karitász javára. Másnap a szentmise előtt adták oda az összegyűlt holmikat Orsos Zoltán plébános atyának, aki továbbította a karitász részére.

Miród Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!