Padok a Varázsdobozból

2019.08.23. 18:06

Eszközöket avattak Köcskön az új kenyér ünnepén

Harmadik alkalommal rendezett Szent István király napjának előestéjén új kenyér ünnepet a Varázsdoboz Egyesület, idén karöltve a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel.

Civil/Sali Beáta

Egyesületi átadó Fotók: VN/Sali Dávid

A rendezvényen vehették birtokba a lakosok a Leader-pályázat segítségével 1 millió 29 ezer, illetve 650 ezer forintos támogatással, valamint 15 százalék önerővel beszerzett új eszközöket. A tűzoltók rendezvénysátrat és asztalokat, padokat vásároltak, míg a Varázsdoboz nyolc köztéri paddal gazdagította a falut.

Az avatás hivatalos részében az egyesületek vezetői összegezték az átadásig tartó utat. Cságoly Szilvia, a Sághegy Leader Egyesület munkaközösségének vezetője avatta fel az új eszközöket, aki hangsúlyozta: fontos, hogy a kis falvakban civil egyesületek járulnak hozzá a település megtartóerejének növeléséhez, az élhető falu megteremtéséhez. Örömének adott hangot, hogy egy ilyen kis faluban két civil szervezet is sikerrel pályázott.

Egyesületi átadó Fotók: VN/Sali Dávid

A rendezvény további részében tiszteletbeli egyesületi tag címet adományozott a tűzoltó egyesület két, a korábbi egyesületben közéleti szerepet vállaló szépkorúnak. Rozsnyai Dénes örömmel vette át a díszoklevelet és a dísztálat, Kiskovács Lászlónak egészségi okok miatt a kitüntetést az egyesület tagjai házhoz viszik.

Az ünnep közös sütögetéssel, beszélgetéssel és mulatozással folytatódott késő éjszakáig.

Civil/Sali Beáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!