„Itt a farsang, áll a bál...”

2018.02.13. 12:44

Farsangi mulatság volt a jánosházai iskolában

A jánosházi Batthyányi Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola péntek délután tartotta idei farsangi mulatságát.

Civil Tudósítónktól

Az iskola csaknem száz tanulója, valamint a pedagógusok, az intézmény dolgozói és néhány szülő is részt vett a farsangi buliban. A tornacsarnokban jelmezes felvonulással, tornabemutatóval és a felső tagozatosok műsoraival kezdődött a családias, jó hangulatú összejövetel. Volt tánc, többféle műfajban. Négy pár néptáncot mutatott be, őket Dittmann Zoltán készítette fel, míg néhány tanuló, Göblyösné Lengyel Anita vezetésével népdal kísérettel járult hozzá a produkció sikeréhez.

A hatodikosok saját koreográfiával készültek, és modern tánccal szórakoztatták a közönséget.

Fotók: Kostyák Borbála

A feketébe öltözött ritmus szekció, egy csujogatásos, pohárra és tapsra komponált fergeteges ritmusgyakorlatot mutatott be. A produkcióban, – felkészítő tanárukkal, Farkas Júliával együtt, – több, mint harmincan vettek részt. Ezt követően a hetedikesek szekrényugás-gyakorlatukkal vonták magukra a résztvevők figyelmét. Osztályfőnökük – Vágusz Arnold , aki egyben az intézmény testnevelő tanára is – készítette fel a csapatot a bemutatóra, sőt ő maga is részt vett a lélegzetelállító ugrássorozatban.

A bemutatók után tombolahúzás következett. Az ajándékokat, mint magát a farsangi rendezvényt is, egy EFOP pályázat támogatásával sikerült megvalósítani – meséli Csík Józsefné, az iskola igazgatója. Hozzátette, hogy a szülők is szép számmal ajánlottak fel tombolatárgyakat, valamint kiemelte, hogy mind a bemutatók, mind az ezeket követő suli-buli is fegyelmezetten és jó hangulatban zajlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!