Ünneplés

2017.10.18. 15:59

A fehér bot világnapját ünnepelték a látássérültek

Szombathely – Október 14-én Vörösmarty utcai klubhelyiségükben gyűltek össze ünnepelni a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének a tagjai.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Kopcsándi Gyula

Bősze György, az egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy a fehér bot a vakok közismert és elengedhetetlen eszköze, ezzel hívják fel a figyelmet önmagukra. Fekete Árpád, a Szakosított Intézmény igazgatója elmondta, hogy ebben az évben november végén lesz az Együtt élünk hét, és ezúttal fogyatékkal élők világnapjához kapcsolódik majd, így nemcsak a vakok életével lehet megismerkedni, hanem más fogyatékkal élőkkel is.

Zsámboki Árpád a LIONS Club és az egyesület kapcsolatáról beszélt, a közösen átélt programokra emlékezett, és reményét fejezte ki, hogy a két szervezet kapcsolata a későbbiekben is jól fog alakulni.

Fotós: Kopcsándi Gyula

Rácz István alelnök szólt arról, hogy a LIONS Club feladatának tekinti a jövőben, hogy minden, látásában korlátozott ember otthonában ott legyen az internet. Süle János pedig arról beszélt, hogy jövő év tavaszán várható, hogy Szombathelyre is megérkezik az okos fehér bot, amely a váll magasságában, vagy afölött lévő akadályokra tudja figyelmeztetni a használóját.

Fotós: Kopcsándi Gyula

Az ünnepségen elhangzott Csiszár Tamás novellája, amellyel első helyezést ért el a Mozdulj Közhasznú Egyesület novellaíró pályázatán, a címe pedig: „A világom 2050-ben”.

Fotós: Kopcsándi Gyula

A programot az „Apa és fia” duó fergeteges műsora zárta.

Kopcsándiné Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!