Civil

2016.06.30. 10:16

Fekvőkerékpárral a határ mentén - Gencsapátiba érkeztek a „Rekusokk”

Gencsapáti – Kilencen vállalkoztak arra, hogy Nyugat-Magyarországon, a határ mentén 1200 kilométert tesznek meg fekvőkerékpárral. A csapat egy éjszakát Gencsapátiban is eltöltött.

Civil Tudósítónktól

Schieber Istvánt „Isut", a csapat vezetőjét kérdeztem: mi célból vállalkoztak a túrára, honnan indultak és hova tartanak. Elmondása szerint az interneten ismerkedtek meg a túratársakkal, akikkel szerdán Gencsapátiban tartózkodtak. Még a népszerű közösségi oldal létrejötte előtt találtak egymásra, és olyan túrákra, amelyen közösen vettek részt. Nem hagyományos kerékpárral, hanem fekvővel teszik meg a mintegy 1200 kilométert, az úgynevezett „rekusokk" (rekumbens – fekvőkerékpár) közösségét erősítik. Külön találkozókat is szerveznek a fekvőbiciklisek szerte Európában.

Budapestről, Vácról, Kistarcsáról, Kalocsáról, Makóról, Pécsről, Gödöllőről vannak a csapatban. A céljuk körbekerülni Nyugat-Magyarországot a határhoz legközelebb eső útvonalakon. Baja volt az első állomás, másodszor a Drávasztára melletti Révfaluban álltak meg, majd Tornyiszentmiklóson éjszakáztak, amit nem terveztek, de a polgármester olyan programmal várta a csapatot, hogy nem volt szívük nemet mondani. Szerda reggel indultak tovább és este 6 órakor érkeztek Gencsapátiba, ahol a Művelődési Házban éjszakáztak. Innen Sopron-Fertőd-Rajka útvonalon kerekeznek tovább, hogy majd visszatérjenek a karika elejére: Budapestre.

Jó utat, szép élményeket és balesetmentes kerekezést kívánunk a lelkes csapatnak!

Szöveg és fotó: Varga Albin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!