Heti öt szlovén órájuk is lesz a gyerekeknek

2018.09.04. 07:00

Hat elsőssel indul az idei tanév az apátistvánfalvi iskolában

Izgatottan várta hat kisgyermek az idei tanév első napját az iskolában, ahol nyolc órakor megszólalt az csengő, jelezve a tanítási nap kezdését.

Civil/Horváth R. László

dav

Fotó: Horváth R. László

A kedvezőtlen időjárás miatt a község kultúrházában tartott tanévnyitó a magyar és szlovén himnusz éneklésével kezdődött, majd a tanulók két nyelven előadott versével folytatódott.


Fotó: Horváth R. László

Holecz Lajosné iskolaigazgató ünnepi beszédében elmondta, hogy negyvenöt diák kezdi meg a tanévet az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskolában. A családias légkör és az egymás segítése továbbra is fontos feladat mindenki számára. – Ahhoz, hogy még barátságosabb legyen az iskola, a tantermeket a nyár folyamán kifestették, az oktatás hatékonyságát pedig a két tanteremben elhelyezett interaktív tábla beépítése segíti – mondta az intézményvezető. Hozzátette: az iskola hamarosan új sporteszközökkel fog gyarapodni. Azt is megtudtuk, hogy az Országos Szlovén Önkormányzat által fenntartott iskolában a heti öt szlovén óra és népismeret mellett a diákok szlovénul és magyarul tanulják a környezetismeretet. A felső tagozatban ehhez még társul a matematika, fizika és informatika tantárgy. A szabadidőben pedig lehetőség nyílik a fazekasság elsajátítására, szakköri foglalkozás keretén belül. A tanévnyitó, amelyen részt vett Ropos Márton, az OSZÖ elnöke, valamint Kissné Köles Erika parlamenti szószóló, az elsősök megajándékozásával ért véget.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!