Civil

2017.08.05. 18:55

Így is lehet...

Az alábbi eset, aminek a napokban tanúi voltunk, erősítheti bennünk azt a hitet, hogy minden híresztelés ellenére, nagyon sok lelkileg elkötelezett, a hétköznapi gondolkodást messze meghaladó empátiával rendelkező ember szolgálja gyógyulásunkat a nap huszonnégy órájában.

Civil Tudósítónktól

A történet főhőse a szombathelyi Markusovszky kórház ápolónője.

Történt ugyanis, hogy egy frissen műtött beteg hozzátartozóját kisebb baleset érte a látogatást megelőző este. Az eset mély nyomokat hagyott az alsó lábszárán, több helyen is horzsolás, hámsérülés keletkezett. A sérülés házi kezelése láthatóan hagyott kívánnivalót maga után. A látogatási időben a nővér ugyanúgy lelkiismeretesen végezte munkáját, mint egyébként. A kórterembe belépve azonnal feltűnt neki, hogy a beteg ágyánál álló hozzátartozó lába körül valami nincs rendben. Rövid párbeszéd következett. Felmérte a helyzetet, majd a sérült látogatót azonnali szakszerű elsősegélyben részesítette. Mindezt tette kedvesen, szeretettel.

Ez az egyetlen figyelemre méltó eset is jelzi, hogy ha bajunk esik, talán lesz, aki odafigyel ránk, segít és mindezért cserébe csak emberséget vár el. Talán egy jó szót, egy mosolyt. Mindenesetre, egy óriási köszönömöt megérdemel ez az eset.

György István Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!