Civil

2017.02.27. 18:03

Jubilált a Civil bál

A Szombathelyi Civil Kerekasztal szombaton este a Puskás Iskola ebédlőjében tartotta meg a tizedik Civil bált.

Civil Tudósítónktól

Kettős jubileumot ünnepeltek, hiszen 2007-ben – azaz éppen tíz éve – jegyezte be a bíróság a szövetséget, amelynek jelenleg 140 egyesület, alapítvány a tagja.

A bál kezdetén a Kerekasztal elnöke, Kőszegfalviné Pajor Klára köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki, hogy évről évre egyre nőtt a bálozók létszáma, amely idén már megközelítette a 120 főt. A köszöntés után a Képes levelezőlap - gyűjtők Dalkörének műsora következett. Két különleges produkció is színesítette a műsort. A kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola Dance Jam csoportjának két tanulója kápráztatta el egyéni előadásával a közönséget.

A kulturális műsor után a Civil Kerekasztal alelnöke, és az elnökség jelen lévő tagjai köszöntötték elnökasszonyt. Görcz Gyula Csaba elmondta a megalakulás rövid történetét, beszédében utalva arra is, hogy Pajor Klára nemcsak az elnöke, hanem a szíve és a motorja is a szövetségnek. Hozzátette azt is, hogy minden civil számára példakép lehet az elnökasszony, aki munkáját önkéntesen végzi.

Havasi László, dr. Villányi Eszter, Gál Róbert, Gáspár Ferencné, Bődi Lívia és Görcz Gyula Csaba vezetőségi tagok köszöntik Kőszegfalviné Pajor Klárát, aki nemcsak az elnöke, hanem a szíve és motorja is a Szombathelyi Civil kerekasztalnak Fotó: Tersztyánszky Krisztina
Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A köszöntés után a vacsora következett, majd meglepetésként betolták azt a hatalmas születésnapi tortát, melyből minden jelenlévő falatozhatott. Az önkormányzat nevében dr. Takátsné dr. Tenki Mária SZMJV Jogi és társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnökasszonya köszöntötte a civileket. Kihangsúlyozta, hogy egyedülálló az önkormányzat és a Civil Kerekasztal közötti együttműködés. Köszöntőjében megemlítette, hogy a Civil Kerekasztal a közelmúltban két nagyszabású projektet nyert meg. A Családi Védőháló és a Tanoda pályázatokra egyaránt sikeres tendert nyújtottak be.

Ezt követően a Salsa La Vida Szombathely táncosainak előadását tekinthette meg a közönség. A kalóriák elégetése érdekében közös táncolásra invitálták a vendégeket.

Ezután kezdődött az „igazi bál” zenével, tánccal és szórakozással. Még éjfél előtt megtartották a tombolasorsolást, melynek ajándékait kivétel nélkül civil szervezetek ajánlották fel.

A jubileumi rendezvények tovább folytatódnak, hiszen áprilisban ünnepi közgyűlés keretében értékelik az elmúlt év munkáját és emlékeznek meg a tíz év történéseiről.

Szerző: Bődi Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!