Szombathely

2017.09.18. 12:20

Jubileumi évet ünnepel a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

Szeptember első napja nem egy átlagos tanév kezdete volt a 2017-2018-as tanévben a Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói számára, hiszen 25 éves jubileumát ünnepli az intézmény annak, hogy az egyházi iskolák 1945 utáni államosítása után a jelenlegi iskola jogelődje, a Püspöki Általános Iskola újraindulhatott a vasi megyeszékhelyen.

Civil Tudósítónktól

Kezdődik a Veni Sancte szentmise, az elsősöket a nyolcadikos diákok kísérik a Székesegyházba Fotó: H. Pezenhófer Brigitta

Kicsik és nagyok gyülekeztek 2017. szeptember első napján a szombathelyi székesegyház előtt, hogy rég nem látott osztálytársaikkal és tanáraikkal a Jóisten áldását kérjék közösen a tanév kezdetén. A Veni Sancte szentmisét Pete Polgár Máté atya, az iskola új lelkipásztora mutatta be, aki nagy szeretettel köszöntötte a diákokat, tanáraikat és szüleiket. Ezt követően Englert Zsolt igazgató elmondta: 25 esztendeje annak, hogy a Püspöki Iskola 1948-as megszűnését követően 1992-ben újraindulhatott az oktatás az intézményben. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a jubileumi programsorozat részeként a hálaadó szentmise 2017. október 20-án lesz, amelyet ünnepi műsor követ.

Kezdődik a Veni Sancte szentmise, az elsősöket a nyolcadikos diákok kísérik a Székesegyházba Fotó: H. Pezenhófer Brigitta

Szeretettel várják az ünnepségre az iskola egykori tanulóit, sőt azt kérik az öregdiákoktól, hogy írják meg gondolataikat a jubileum kapcsán a [email protected] e-mail címre. Bizonyára mindenkinek volt egy-egy felejthetetlen pillanata, amelyet szívesen megosztana másokkal is.

H. Pezenhófer Brigitta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!