civil

2018.02.05. 20:09

Báloztak a Kardosban Vasváron 

Bensőséges, családias hangulat, öröm, nevetés, jókedv jellemezte a vasvári Kardos László Általános Iskola szombati iskolabálját.

Civil Tudósítónktól

Sáry Zoltán,  a Szülők Közösségének elnöke, Sejberné Szabó Mariann, az általános iskola igazgatója, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Tóth Balázs polgármester, Fodor István a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója

Sáry Zoltán,  a Szülők Közösségének elnöke, Sejberné Szabó Mariann, az általános iskola igazgatója, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Tóth Balázs polgármester, Fodor István a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója

A minden évben megtartott rendezvényt idén különlegessé tette, hogy az intézmény harminc éve költözött jelenlegi otthonába. A szülők közössége szervezte a bált, amelyre minden jegy elkelt, sőt, voltak olyan jelentkezők, akiket helyhiány miatt el kellett utasítani.

A kétszáz részvevőt Sáry Zoltán, a szülők közössége nemrég megválasztott új elnöke üdvözölte, aki egyben meg is köszönte elődjének, Pappné Séllei Renátának áldozatos, a gyerekek érdekeit szem előtt tartó munkáját. Köszönettel illette mindazokat, akik ajándékok, tombolatárgyak felajánlásával hozzájárultak az est sikeréhez, valamint a szülőtársaknak, tanároknak, hogy csodálatos díszbe öltöztették az iskolát. Köszöntötte az egybegyűlteket Sejberné Szabó Mariann igazgató is, örömét fejezte ki, hogy a szülők közösségével kialakított együttműködés egyebek között ilyen programok szervezésében is testet ölt.

Az igazgatónő átadta a hét éve alapított Gyermekeinkért díjat Káldi Zoltánnak a vasvári gyermekek támogatása terén kifejtett áldozatos tevékenységét, reményét fejezve ki, hogy a jó kapcsolat a továbbiakban is megmarad.

Az iskolabált megtisztelte jelenlétével V. Németh Zsolt, Vasvár korábbi polgármestere, a térség országgyűlési képviselője, államtitkár, valamint Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója, és Tóth Balázs, Vasvár polgármestere is.

A program az ötödik osztályosok modern táncával indult, felkészítő tanáruk, Hubay Kinga részvételével. A harmadikosok Kónyáné Novák Katalin koordinálásában fényjátékkal, míg Sejberné Szabó Mariann tanítványai látványos keringővel vívták ki a publikum elismerését.

A Kócos Ördögök névre hallgató együttes teremtett fergeteges hangulatot. Közben persze szusszanhatott is a nagyérdemű, így például szemtanúja lehetett, amint V. Németh Zsolt, Fodor István, Tóth Balázs és Sejberné Szabó Mariann kést ragadott, hogy szimbolikusan felszeletelje az eseményre készített háromemeletes, ünnepi tortát. A bál egyik legizgalmasabb része a tombolasorsolás volt: helyi és környékbeli vállalkozóknak hála rengeteg értékes nyeremény talált gazdára.

Ám sorsolástól függetlenül mindenki nyertesnek érezhette magát. Már csak azért is, merthogy a bál teljes bevétele jótékony célt, a gyermekek támogatását fogja szolgálni.

Tóth Viktor 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!