Civil

2017.11.09. 10:02

A fiatalokra és az idősekre is figyelnek Kemenespálfán

A falu hatvan év feletti lakosait köszöntötték november első szombatján a településen.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Tömböly Béláné

Kemenespálfán – ellentétben a legtöbb hasonló kistelepüléssel – sok a fiatal. Hatvannál is több volt az óvodába illetve iskolába induló gyerekek száma szeptemberben. Az önkormányzat képviselő-testülete fontosnak tartja a szülők támogatását: az óvodába járók szülei tízezer,az általános iskolásoké 15 ezer, a közép- és felsőfokú tanulmányokat végzőké 20 ezer forintban részesültek.

Fotó: Tömböly Béláné

Nem csak a fiatalokról, az idősekről sem feledkeznek meg.Több évtizedes hagyománya van, hogy köszöntik a falu 60 év feletti lakóit. Idén november 4-én szombaton 13 órától látták vendégül azokat, akik elfogadták az invitálást. Biczó Péter polgármester rövid üdvözlése után köszöntötték a legidősebb kemenespálfait: Rosta Miklósné Irmus Nénit, aki idén tölti be 90. életévét.

Az iskolás gyerekek verses műsorral kedveskedtek a nagyszülőknek, majd következett az ebéd, Varga Ferenc képviselő jóvoltából. Ebéd után a falu dalos kedvű fiatalasszonyai, Timcsi és Csilla szórakoztatták a nagyérdeműt. Befejezésként élő cigányzenére szórakoztak és táncoltak a résztvevők.

Tömböly Béláné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!