öregdiákok találkoztak

2017.11.09. 19:54

Kerek évfordulók a régi iskolában

Civil

Lábos Mária köszöntötte a megjelenteket Fotó:Rudanovicz László

 

Lábos Mária köszöntötte a megjelenteket Fotó:Rudanovicz László

Lábos Mária nyugdíjas igazgató-tanár és Szabó Szilvia tanító 1998-ban szervezte meg az első közös osztálytalálkozót, amikor együtt ünnepeltek a Dugovics Titusz Általános Iskolából 5, 10, 15... 55, 60 éve kimaradt diákok. Bár az iskola 2009-ben megszűnt, azóta minden évben megrendezték a közös találkozót. Legutóbb a 20. alkalomra gyűltek össze.

Idén hét osztály szervezte meg a közös együttlétet és négy nyugdíjas pedagógus is megjelent. Gyertyagyújtással és néma felállással emlékeztek az elhunytakra, irodalmi műsorral köszöntötték az ünneplőket. Kivetítették az osztályok tablóképeit.

Lábos Mária nyugdíjas igazgató méltatta az elmúlt húsz évet. Sokan szerepeltek az irodalmi összeállításokban, énekekben, táncokban, jelenetekben, hangszeres szólókban. Minden alkalommal kiállítást is szerveztek a rendezvényhez, ezen találkozókra készült el az iskolatörténeti múzeum a régi iskolában.

Idén Szent László-kiállítással készültek a szervezők, a tárlaton sok színes kép, írás, könyv, fotó és tárgyi emlék szerepelt. A kiállítást Lábos Mária nyitotta meg, méltatva Szent László érdemeit. A Sacra Corona című filmből a koronázási jelenetet nézték meg a résztvevők.

Öröm volt együtt lenni, visszatérni ifjúságunk legszebb éveinek színhelyére. Az öregdiákok visszafiatalodva emlékeztek a közös iskolai évekre.

Rudanovicz László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!