civil

2018.03.27. 10:54

Kikelet Kissomlyón

Kulturális tavaszváró programot tartottak szombat délután. Színházzal, képzőművészeti kiállítással, és előadóesttel fogadta a nézőket a kissomlyói művelődési ház.

Civil Tudósítónktól

Fotók: Kostyák Borbála

- Első alkalommal rendeztük meg a Kikelet névre keresztelt programot, de reméljük, hogy hagyomány lesz belőle – meséli Gulyás Zsanett, polgármester.

Délután öt órakor a Somolygó Társulat I-gáz című előadása indította el a tavaszváró egyveleget.

A helyi amatőr csapat tavaly ősszel a Pajtaszínházi kezdeményezés révén alakult, jelenleg tizenhárman vannak. A helyi ötletek alapján Kelemen Zoltán által írt és rendezett kortárs szatíra arra világít rá, hogy mekkora bonyodalom származik abból, ha a hazugok között egyszer valaki igazat mond.

Fotók: Kostyák Borbála

A darab után húsz perc szünet következett, ami alatt a közönség megtekinthette a kiállítást, amely Kovács Dorottya nevéhez fűződik. A képzőművész saját alkotásai mellett öt kissomlyói gyerek rajzai kerültek a falakra. Találkozhattunk meseillusztrációkkal, álmokkal, hajókkal, háromfejű pókokkal, képsorozatokkal, sőt unikornisra támadó medvékkel is az apró kezek alkotásai között.

- Az volt a célom ezzel a tárlattal, hogy alkotni hívjam a gyermekeket és általuk a felnőtteket is. Szeretném, ha a képzeletük képeit bátran megfestenék, megrajzolnák, ha meg tudnánk nyitni újra azokat a csatornákat, amelyek által a gyermekek olyan őszintén ki tudják fejezni belső világuk rezdüléseit – meséli Dorka.

A délután második felében Kelemen Zoltán és Völgyi Attila Hétköznapok sanzonjai című előadóestjét hallgathatta a meg a nagyérdemű. A zömében saját szerzemények a lélek mélyebb regisztereit célozták meg. Mind a szövegek, mind a jazzgitáron, illetve rockgitáron játszott különleges dallamok letisztult művészi vallomások voltak, fényévekre a felszínt kapirgáló populáris szórakoztatástól.

Az est végén borozgató, pogácsát majszoló, beszélgető emberektől volt hangos a kultúrház.

A tavaszváró program így elérte célját, újabb teret adott a közösség találkozásának, fejlődésének.

Kostyák Borbála

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!