Civil

2016.10.26. 17:25

Korcsmai dombérozás asszonyok nélkül - Újra kiváló minősítést kaptak a néptáncosok

Kapuvár - Október 22-én rendezték meg a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Országos minősítő fesztiválját.

Civil Tudósítónktól

A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes kiváló minősítést ért el a kapuvári rendezvényen, a legtöbb pontot (148) kapta a szakmai zsűritől. Köszönet és gratuláció a táncosoknak, külön dr. Györke Eszter és Molnár Péter koreográfusoknak.

Milyen is lehetett egykor az asszonyokat az ajtón kívül rekesztő férfitársaság jóízű korcsmai dombérozása ? Műsorukban, Görbe este címmel, erre keresik a választ a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes legény- és férfitagjai, a gencsi szőlőhegyen akár még manapság is fel-felcsendülő nóták, valamint a Vikárnak és követőinek Vas megyei gyűjtőútjain meglelt dallamok megelevenítésével. (Hát valóban így kezdődött felkészülés a gencsi szőlőhegyen Gergáczék pincéjében )

Ilyen egy görbe estébe hajló férfimulatság a gencsi szőlőhegyen Fotó: Varga Albin

A görbe estébe hajló férfimulatság ezúttal azonban kicsit másképp alakult (megjöttek az asszonyok is). Jó érzés volt szinte telt ház előtt az előadás a kapuvári művelődési központban, amelyben a közönség tapsa és nevetése többször is felhangzott!

Az együttes az elmúlt tíz esztendőben egymás után negyedik alkalommal nyerte el a kiváló minősítést, ami jól jellemzi a műhely szakmai munkáját és a velük dolgozó táncos szakemberek felkészültségét, elhivatottságát. Nagy élmény volt a szövetség együtteseivel találkozni Nagyecsedről, Turáról, Bagról, Alapról és a házigazda Kapuvárról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!