Civil

2015.03.15. 20:10

Kossuth-nótával, toborzóval ünnepeltek Szőcén

Szőce - Szombat este ünnepi megemlékezés volt a faluban, amelyen Papp Tibort, a település volt polgármesterét is köszöntötték.

Civil Tudósítónktól

Március 14-én este a falu apraja-nagyja összegyűlt a helyi kultúrházban, hogy hagyományaiknak megfelelően együtt emlékezzenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire. Az ünnepi műsort a helyi iskolásokból, középiskolásokból és egyetemistákból álló alkalmi irodalmi színpad tagjai adták. A falu asszonyai Kossuth-nótákat énekeltek, a körmendi Béri Balogh Ádám Táncegyüttes pedig egy toborzóval készült.

Az est folyamán köszöntötték Papp Tibort, Szőce volt polgármesterét, aki 2015. március 13-án a Vas Megyei Közgyűlés elnökétől kitüntetést vehetett át a település fejlődéséért végzett kiemelkedő munkájáért. Az elismeréshez személyesen gratulált Tausz István is. A Béri Balogh Ádám Táncegyüttes tagjai pedig két táncot hoztak ajándékba. Az este kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel és nótázással zárult.

Biczó Klaudia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!