Civil

2017.06.09. 10:22

Köszöntötték az új fúvósokat Táplánszentkereszten

Táplánszentkereszt – Hagyományos pünkösdi hangversenyét tartotta meg múlt vasárnap az Apáczai Csere János Általános Iskola Sportcsarnokában az Ifjúsági Fúvószenekar. Ilyenkor a község lakói megtöltik a csarnokot és bizony néhányan állva hallgatták végig a koncertet.

Civil Tudósítónktól

A műsorszámok között ismert dallamok is elhangzottak, mint a Rómeó és Júlia, a Moment of Morricone, a The Lord of the Dance. Nagy sikert aratott Karai József Áradj zene című műve, melyet a fúvósok Salgótarjánban egy kórustalálkozón énekkarral adtak elő.

A pünkösdi koncert alkalmával mindig fellépnek a jövő reménységei: az iskola furulyás tanulói, akik a későbbiekben a zenekar tagjaivá válnak. Ilyenkor köszöntik a zenekarban teljes taggá váló ifjakat, valamint a „régi” zenészeket.

A zene mellett az ének is szerepet kapott, amikor a zenekar harsonás hölgyének előadásában hallgathatta meg a közönség Giorgio Moroder What a Feeling című dalát.

A koncerten a zenekar karnagyát, alapítóját, Janászek Ferencet meglepetés érte: a zenekar tagjai egy tablóval és az egyik zenész által készített tortájával köszönték meg az elmúlt másfél évtizedes munkáját.

Fotó: Pintér György

A koncert keretében adta át a karnagy Perl Jánosnak, a község polgármesterének és Kissné Nagy Ilonának, az iskola igazgatónőjének azt a tanúsítványt, melyet az április 30-i sikeres rekordkísérletért kaptak. A hivatalos végeredmény: 15 éves zenekar ötven zenésze fújta és 1596 ember énekelte a magyarok himnuszait.

A vastaps hatására, a közönség nagy örömére a koncerten ráadás számok is elhangzottak.

A Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar idén ünnepli magalakulásának 15 éves jubileumát. 2002-ben a helyi általános iskola ének – zene tanára valósította meg akkori elképzelését, hogy a furulyásokból válogatva fúvószenekart alapít. Elgondolását tett is követte, így alakult meg a mostanra már a világot bejárt zenekar.

Az elmúlt 15 év sikerei tükrözik a zenészek és a karnagy együtt munkálkodásának nagyszerű eredményét.

Bődi Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!