a bíborosért

2020.06.03. 07:00

Közösen imádkoztak Csehimindszenten

Minden hónap 29-én a helyi templom kitárja kapuit a hívek előtt, hogy közösen imádkozhassanak a falu szülötte, Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért. Így volt ez most is.

Civil/Gaálné Pápai Viktória

Az engesztelő szentmise körmenettel zárult

Fotó: VN/Gaálné Pápai Viktória

„Töröm a követ – mondta egy ember egy arra járó vándornak. A másik ugyanezt válaszolta, míg a harmadik annyit mondott: töröm a követ, hogy szép templom legyen belőle!” Így idézett Bali Tibor külsővati plébános, espereshelyettes ünnepi beszédében a csehimindszenti Mindenszentek-templomban. Déri Péter esperesplébános meghívására az engesztelő szentmisét Mikolás Attila salomvári plébános, püspöki tanácsos celebrálta.

Az engesztelő szentmise körmenettel zárult
Fotó: VN/Gaálné Pápai Viktória

Gyöngyös Balázs nagykutasi plébános, Szántó Adrián, Bodorkós Áron kispapok is megtisztelték jelenlétükkel a község számára fontos eseményt. Lentiből, Zalaegerszegről, Szombathelyről, Salomvárról, Gersekarátról, Ajkáról, Oszkóból, Vasvárról és még sok településről érkeztek hívek, hogy részt vegyenek a szentmisén. Utána pedig körmenettel járták végig a templomot övező stációkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!