II. János Pál Katolikus Szakkollégium

2018.02.25. 10:00

Különleges keresztúttal gazdagodott a szombathelyi kollégium

Február 20-án áldotta meg dr. Németh Norbert igazgató a szakkollégium új keresztútját.

Civil Tudósítónktól

Megáldása után a diákok elimádkozták a keresztutat Fotó: a szerző

Teleki Blanka (angol nyelv és kultúra – képi ábrázolás szakos) végzős szakkollégista alkotta a keresztutat. A szakkollégisták kedd esténként gyűlnek össze a kápolnában, ahol a közösség együtt lép Isten elé, és együtt imádkoznak. Az imaalkalmakat egy-egy lakóközösség tervezi meg, és adja ajándékul az egész közösségnek.

A keresztút megáldása után a diákok elimádkozták a keresztutat, ami attól volt különleges, hogy az állomásokhoz tartozó elmélkedéseket Pongrácz Benedek (biológia – katekéta szakos) szakkollégista írt meg személyre szabottan, a szakkollégiumot érintő aktualitásokkal. Íme az V. állomás szövege (Cirenei Simon segít Jézusnak vinni a keresztet): Az úton találkoztak Cirenei Simonnal. Először kényszerítették őt, hogy segítsen Jézusnak vinni a keresztet. Jézus így szólt: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye keresztjét és kövessen.” Cirenei Simon értetlenkedve és feldúltan cipelte Jézus keresztjét. Majd az út során rájött, mekkora kegyelemben volt része, s megértette, mi a célja Jézus kereszthalálának. Jézus még az utolsó útján is barátra lelt. Itt, a szakkollégium falain belül is jó barátságok köttettek.

Megáldása után a diákok elimádkozták a keresztutat Fotó: a szerző

Az első alkalommal úgy jöttél ide, hogy sok ismeretlen ember között vagy, és feszélyezve érezhetted magad. Majd az idő múlásával már barátok közé jöttél vissza ide. Olyan kortársaid közé, akik segítenek neked jóban, rosszban, nehézségekben és örömben egyaránt. Olyan barátokra leltél itt, akik mindig melletted fognak állni. Kérjük Urunkat, hogy adjon bátorságot az újonnan érkező kollégistáknak. Nekünk pedig adjon nyitott szívet, hogy be tudjuk fogadni őt közösségünkbe.

Gaspari Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!