Civil

2017.08.10. 07:23

Magyarnádalja falunapja

Magyarnádalja - Lázas készülődés után szombaton szeretettel hívták és várták a kis falu és a környező községek lakóit a falunapra.

Civil Tudósítónktól

Balogh János polgármester és csapata pontosan kimérték a napsugarak dőlésszögét, hova kerüljön a sátor, és hova a színpad, hogy a jó időben ne kelljen a tűző napon ülni a meghívott vendégeknek és szerepelni az előadóknak.

A labdarúgó tornával kezdődött a délelőtti program és természetesen a büntetőrúgó verseny sem maradhatott el. A kosárlabda csapatok is versenyre keltek. Délután a gyerekek vehették birtokukba a játszóházat, kézműves foglalkozásokon ügyeskedhettek és vonatos akadálypálya fejlesztette rátermettségüket. A „Picur” játékos gyermekfoglalkoztatóján Galambos Bernadett és Gyürki Edit játszott az apróságokkal.

Tizenhat órakor kezdődtek a kulturális programok. Elsőként a Gersekaráti Kötélugró DSE bemutatóját láthatta a közönség. Telekes és Szemenye fiataljai mutatkoztak be, akik már előző évben is nagy sikerrel szerepeltek a falunapon, ezért kaptak meghívást az idén is. Már túl vannak a századik előadásukon. Nagyon kedvelt műsor a színpadon a körmendi „Zoom-barátok” bemutatója. A zumba Kolumbiából származó könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, így a közönség egy része is velük együtt próbálkozott a mozdulatsorok megtanulásával. Hangulatossá tette a kis udvart a Körmend Városi Fúvószenekar előadása. Már százhuszonöt éves múltra tekinthetnek vissza, szinte mindenki ismeri őket, a falu lakói nagy tapssal viszonozták a szereplésüket. A Béri Balogh Ádám Táncegyüttes énekléssel, muzsikával, tánccal mutatkozott be. Az ötven éves évfordulóját ünneplő táncegyüttes szépen díszített ruhákban, jól megrendezett tánccal szórakoztatta a résztvevőket. A programsort latin táncbemutató zárta. A Lorigo TSE a legeredményesebb dunántúli klubként működik, Magyarnádaljára az egyesületből Kiss Olivér és Laskovics Réka, illetve Gombkötő Balázs és Laskovics Petra érkezett és mutatták be táncaikat. A sztárvendég pedig Postás Józsi volt, aki jó hangulatú dalaival varázsolta el a közönséget.

A helyi önkormányzat minden résztvevőt megvendégelt egy tányér pincepörkölttel, melyhez hűtött italokkal olthatták szomjukat a magyarnádaljaiak. Huszonegy órától utcabállal zárult az éjszakába nyúló mulatozás, a zenét Baksi József szolgáltatta.

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!