Civil

2018.06.11. 14:47

Májusfa-kitáncolás énekszóval Telekesen

A településen a hétvégén immár hagyományként rendezték meg a májusfa kitáncolása programot.

Civil Tudósítónktól

Kőszegfalviné Pajor Klára

Május elsejére a helyi futballcsapat májusfát állított a település sportpályája mellé a népes szurkolótáborának, azzal a szándékkal, hogy a Csurgóforrás Alapítvány kezdeményezésére a májusfa-kitáncolás szokását idén is felelevenítsék. A kezdeményezést támogatta a helyi önkormányzat és sok magánszemély is. A néptánc-gálával egybekötött májusfa-kitáncolást június 9-én délután tartották meg.

A néptánc-gálán bemutatkozott a helyi Csurgóforrás Néptánccsoport, Gősfáról a Rozmaring Néptánccsoport és a nicki Fergeteg Néptáncegyüttes. A programot színesítették a Herényi Nótakör dalai is. A gálát követően körtánccal és énekszóval búcsúztatták a májusfát, mielőtt a legények kidöntötték. Ezek után minden résztvevőt kemencében sült kenyérlángossal vendégeltek meg a helyi asszonyok. A fellépő csoportok, a résztvevő falubeliek és elszármazottak emlékezetesen szép estét töltöttek együtt.

Kőszegfalviné Pajor Klára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!