koronavírus

2020.03.30. 07:00

Meggyes Ferencné Hugi fáradhatatlanul készíti a textil arcmaszkot

A Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat Szentgotthárd és más felajánlók segítségétől kísérve szorgalmasan varrja az arcmaszkokat Meggyes Ferencné, az önkormányzat képviselő-testületének tagja.

Civil/Horváth R. László

Meggyes Ferencné Hugi addig varr, amíg kell

Fotó: N/HRL

A jelenlegi helyzetben kell, hogy megvédjük egymást – hangsúlyozta Meggyes Ferencné, Hugi, majd hozzátette: – ezért arra gondoltam, segítem a környezetemben élőket azzal, hogy textil arcmaszkokat varrok, természetesen térítésmentesen.

Meggyes Ferencné Hugi addig varr, amíg kell
Fotó: VN/HRL

Ottjártunkkor a már fertőtlenített (mosás, gőzvasalás) textil eldolgozását végezte Hugi, ami azért kell, hogy a mosást követően a maszkok ne rojtosodjanak. Persze sok apró munkafolyamatot el kell ahhoz végezni, hogy a lepedőméretű vászonból megfelelő méretű arcmaszkok legyenek. Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a munkafolyamat előtt és után, mielőtt csomagolásra kerülnének a textilmaszkok, fertőtlenítve legyenek. Elmondta azt is, egészen addig varr, amíg ki nem fogy az alapanyagból, vagy amíg el nem múlik a járványveszély. Megtudtuk, a napi feladatok ellátása mellett a férje hathatós segítségével, 40 – 50 arcmaszkot tud elkészíteni egy-egy „műszakban”.

A kezdeményezéshez többen csatlakoztak, a Szlovén Nemzetiségi Önkormányzaton kívül többen alapanyaggal járulnak hozzá a több száz arcmaszk elkészítéséhez. A védőfelszerelést, kettesével fóliába csomagolva juttatják el a családokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!