Civil

2017.01.05. 10:07

Megkezdték a kisiskola belső felújítását Felsőcsatáron

Felsőcsatár - Január első munkanapján megkezdték Felsőcsatáron a helyi általános iskola kisiskolaként ismert épületének belső felújítását, korszerűsítését. A munkákat legkésőbb május végéig kell befejezni. Az érintett osztályok addig a kultúrházban tanulnak.

Civil Tudósítónktól

Az iskolafenntartó Klik felújítási költségkeretéből, mintegy 20 millió forint felhasználásával belső korszerűsítést végeznek a kisiskola épületében. Kicserélik a villany-, a víz- és a csatornahálózatot, ami együtt jár a mosdók és az illemhelyek teljes felújításával. Emellett tornaszobát alakítanak ki a régi konyharészből, és a tervek szerint korszerűsítik a tantermek padozatát is, végül mindent kifestenek.

Fotó: Csatári László

– A mostani munkálatok mintegy előkészítik a reményeink szerint pályázati pénzből, csaknem százmillió forintból még ebben az évben megvalósuló, az iskola mindkét épületét érintő energetikai korszerűsítést – tájékoztatott Szegleti Veronika igazgató, majd hozzátette:

– Végleges döntés ugyan még nincs, de ígéret van erre a jelentős beruházásra, ami nagyon komoly előrelépést jelent majd iskolánk életében, hiszen végre búcsút mondhatunk a még meglévő cserépkályháknak is.

Fotó: Csatári László

A kisiskolában most zajló munkálatokat a tervek szerint május végéig befejezik, addig az érintett osztályoknak a kultúrházban tartják a tanórákat. A régi berendezési tárgyak és a burkolatok eltávolításában, a munkaterület előkészítésében az iskolát korábban fenntartó öt önkormányzat közmunkásai is segédkeznek.

Csatári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!